Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2016 11:14:46
Deli članek:

Hrvata obtožena v stavniškem škandalu, na sporni tekmi tudi Slovenca

Prirejanje tekem, ilegalne stave, ugrabitev, izsiljevanje ... in nogomet. Vam je kaj znano? Tokrat naj bi se nečedni posli v povezavi z nogometom dogajali na Malti, osumljena sta Hrvata, na sporni tekmi pa sta zaigrala tudi dva Slovenca.

Član Birkirkare je tudi Vito Plut, s šestimi zadetki je celo vodilni strelec ekipe. Belokranjec je tudi zaigral na sporni tekmi, na kateri je njegov klub kljub nesporni vlogi favorita z 0:3 na domačem stadionu izgubil s St. Andrewsom, v moštvu katerega je bil Žiga Kastrevec.

Slovenca po informacijah, ki prihajajo iz te male otoške sredozemske države, nista bila vpletena, zato pa sta se pod rafalom obtožb znašla Plutov soigralec Miroslav Koprić in trener Dražen Besek. Slednji je moral kmalu zatem tudi zapustiti klub.

Malteški mediji poročajo, da so vratarja Koprića celo privedli na policijo, saj naj bi v njegovem avtomobilu našli dva mobitela, v njih pa s stavnicami in sumljivimi stavnimi posli povezane kontake.

Besek, ki je v času svoje igralske kariere v osemdesetih nosil tudi dres Olimpije, kot trener pa je krajši čas sedel na klopi ptujske Drave, je izpostavil, da so obtožbe smešne, da so si Maltežani vse skupaj izmislili.

Precej bolj zanimiv je odziv Koprića, ki je za enega od hrvaških medijev povedal, da so ga predsednik kluba Adrian Della in še šest oseb ugrabili, odpeljali v zapuščeno garažo v bližnjem mestu in od njega zahtevali, da jim prizna sodelovanje v prirejanju tekem ter razkrije še ostale, ki so vpleteni.

Vratar je zaradi policijske preiskave in stresa, pod katerim je njegova noseča žena, ostal na Malti. Klub je še objavil, da se je prekinil sodelovanje s francoskim sponzorjem, ki naj bi bil ravno tako vpleten v sumljive posle. V vse skupaj naj bi bilo vpletenih še več igralcev.

Miroslav Koprić in Dražen Besek