Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.12.2016 20:18:19
Deli članek:

Samo v londonskih klubih prek sto zlorab

V londonskih klubih 106 primerov zlorab mladih igralcev.

Londonska metropolitanska policija, ki se je pred dnevi vključila v preiskavo o spolnih zlorabah mladih nogometašev v angleških klubih, je danes sporočila, da obravnava 106 primerov prijav takšnih dejanj v londonskih klubih. Gre za 30 klubov različnih ravni in iz različnih lig, tudi za štiri iz elitne premier lige.

Preiskavi temne plati angleškega nogometa v zadnjih desetletjih se je kot 22. enota v Veliki Britaniji pred dnevi pridružila londonska metropolitanska policija, ki velja za najmočnejšo v državi.

Metropolitanska policija se je lotila londonskih klubov. Danes so policisti predstavili prve izsledke preiskave, ki je razkrila 106 prijavljenih primerov napadov. Zgodili so se v 30 različnih klubih, ki jih policija ni navedla poimensko, sporočila je le, da gre za štiri prvoligaške (premier liga) ter dva drugoligaša (championship) in tri tretjeligaške. V preostalih primerih gre za nižjeligaške, amaterske ali neprofesionale klube.

"Metropolitanska policija vse prijave jemlje zelo resno. Naši preiskovalci bodo preučili vse, prebijamo se skozi množico informacij. Število primerov se lahko še spremeni, a za zdaj policija ne bo dajala informacij o številu primerov v posameznih klubih, prav tako pa ne bo razkrivala, kateri klubi so vpleteni," je dejal vodja oddelka za boj proti spolnim prestopkom in spolni zlorabi otrok Ivan Balhatchet.