Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.12.2016 17:07:11
Deli članek:

Veličastno: Edinstveni Buffon, edinstvena Borussia, edinstveno darilo! (foto)

Borussia iz Mönchengladbacha je držala besedo. Na naslov njenega najbolj slavnega navijača Gianluigija Buffona je prispelo darilo. In to kakšno!

Saj veste, Gianluigi Buffon je kot otrok začel navijati za Boorussio iz Mönchengladbacha, razlog za to pa je bil v dejstvu, da vedoželjni malček nikoli ni znal ne prav izgovoriti ne prav napisati tega skrajno zakompliciranega nemškega imena. 

Zgodba je bila zelo vroča pred dobrim letom dni, ko sta se Buffonov Juventus in "njegova" Borussia pomerila v ligi prvakov in si  je Gigi na vsak način želel klubski šal. Navijači ga niso razumeli, klubski funkcionarji so zadevo popravili, a nekaj stvari je vendarle ostalo nedorečenih. 

Priložnost za to je prišla ob obletnici, ko se je za nameček ponovno veliko govorilo o neizgovorljivosti. Borussia se je namreč tokrat v ligi prvakov pomerila s Celticom, škotski navijači so imeli ogromno težav, Nemci pa so se domislili rešitve. 

Na škotskem trgu so začeli nastopati kot A German Team, torej po slovensko Nemška ekipa. Ob tem pa so na spletu obljubili svojemu navijaču Buffonu, da so mu poslali prav poseben paket s prav posebnim darilom. Paket, ki je danes prispel.

Buffon je, kot je obljubil, Nemcem takoj poslal fotografijo z darilom, ki je res briljantno. Nemci so namreč izdelali uradni šal z vsemi obeležji, a z napisom A German Team. "Vratarjev je veliko, legend s takim stilom pa zelo malo. Najlepša hvala, Gigi," so ob tem zapisali v Mönchengladbachu.