Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.12.2016 10:16:07
Deli članek:

Ko so se vrnili domov, jih je pričakala polovica mesta (FOTO)

Tragično preminuli nogometaši, novinarji in drugi potniki nesrečnega leta na finale južnoameriškega pokala so se vrnili v domači kraj.

Trupla nogometašev so po nesreči v kolumbijskih Andih včeraj z letalom prepeljali v njihov Chapeco, kjer se jim je na poti od letališča do štadiona poklonilo več kot sto tisoč prebivalcev, ali povedano drugače, kar polovica mesta z 210 tisoč prebivalci.

Reuters

Žalne slovesnosti so se udeležili številni znani ljudje, med njimi predsednik Fife Gianni Infantino in brazilski predsednik Michel Temer. Ob prihodu 50 krst je simbolično jokalo tudi nebo, saj je prisotne celotno soboto zalival dež. »Kot vam je dobro znano, je ta dogodek pretresel celotno državo. Ta dež so zagotovo solze svetega Petra,« je navzoče nagovoril predsednik Temer, ko je na letališču pričakal letalo kolumbijske vojske.

Brazilsko ljudstvo se je medtem obrnilo proti bolivijski letalski družbi Lamia, saj na dan prihajajo nova šokantna dejstva, ki so botrovala k tragični nesreči. Letalo naj bi imelo natočenega goriva za 4 ure in 22 minut, kar je natančno toliko, kolikor je predviden potovalni čas za omenjeno relacijo. Bili so kakšno minuto prepočasni …

Galerija