Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
27.11.2016 10:35:58
Deli članek:

Real v majicah s tržnice? V poletnih pižamah? Ne, resnica je povsem drugačna, hvale vredna!

Kaj se je zgodilo z dresi madridskega Reala?

Madridski Real je v soboto prišel do desete zmage v letošnji sezoni španskega prvenstva, pred domačimi gledalci pa je bil z 2:1 uspešnejši od Gijona

Navijači kraljevega kluba so se nove zmage zagotovo močno razveselili, saj so galaktiki s tem ohranili prednost pred Barcelono. Ta zdaj znaša sedem točk, Katalonci pa bi se lahko spet približali, a bodo morali v nedeljo zvečer slaviti na zahtevnem gostovanju pri Real Sociedadu.

Ni bila pa zmaga edina tema pogovorov po zmagi Reala na stadionu Santiago Bernabeu. Precej pozornosti so bili deležni beli dresi, v kateri so tokrat igrali zvezdniki Reala. Ta se je nekoliko razlikoval od prejšnjih, saj je bil skoraj popolnoma bel, po dežju pa celo prosojen. Na spletu so se kakopak pojavili različni namigi in šale, da so ga dobili kar na tržnici, a resnica je nekoliko drugačna.

Madridčani so namreč igrali v dresih, ki so bili izdelani iz recikliranih plastičnih odpadkov iz svetovnih oceanov. S to akcijo so v sodelovanju z adidasom želeli opozoriti na velike količine plastičnih odpadkov v svetovnih morjih, ki seveda predstavljajo veliko ekološko težavo.