Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.11.2016 14:45:09
Deli članek:

Bo Nica oživila kariero še enega zvezdnika?

Profimedia

V lanski sezoni je francoski prvoligaš Nica med žive vrnil Hatema Ben Arfo. Slednji se v Angliji ni znašel, zato je januarja lani zapustil Newcastle in se poleti pridružil Nici, ki zanj ni odštela niti evra.

Fant je na Azurni obali spet našel samega sebe, v prvenstvu zabil 17 golov in letos poleti ga je v svoje vrste zvabil francoski prvak PSG.

Precej podobno zgodbo o novem začetku preživlja tudi Mario Balotelli. Italijanski napadalec je po dveh katastrofalnih sezonah poleti odšel v Nico, ki tudi zanj ni odštela niti evra, saj se mu je Liverpool odrekel. Na devetih nastopih v vseh tekmovanjih je v polno meril že sedemkrat in prispeval pomemben delež k temu, da so rdeče-črni po trinajstih krogih na vrhu lestvice francoskega prvenstva.

vszi
Omenjeni zgodbi potrjujeta, da je Nica očitno postala odlična destinacija za igralce, ki so v slabem obdobju svoje kariere. In po zadnjih informacijah, ki prihajajo iz Francije, se zdi, da se bo tja odpravil še en nogometaš, ki mu trenutno ne gre po načrtih. To je Ezequiel Lavezzi.

Argentinski krilni napadalec na Kitajskem, kamor je za 5,5 milijona evrov odšel februarja, ni blestel. Daleč od tega, za Hebei, ki je sezono končal na sedmem mestu, v desetih nastopih ni zabil niti gola, in je pristal celo v rezervni ekipi.

Reuters
Enaintridesetletniku naj bi po nekaterih informacijah dveletna pogodba s Hebeijem navrgla kar 30 milijonov evrov, toda Lavezzi na Kitajskem preprosto ni zadovoljen. Želi se vrniti v Francijo, kjer je tri leta in pol igral za PSG. In januarja naj bi pristal v Nici, ki bi si ga od Hebeija izposodila do konca sezone.