Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2016 16:39:42
Deli članek:

Barca v velikih težavah zaradi Messijeve pogodbe?

Reuters

Lionel Messi in Barcelona sta si že od nekdaj tako rekoč usojena, a kmalu naj bi se obetale težave v raju.

K temu botruje predvsem Messijeva pogodba, ali bolje rečeno pogajanje glede nove. Stara se namreč Argentincu izteče že čez 18 mesecev, zato se morajo Katalonci podvizati in mu zagotoviti sodelovanje pod novimi pogoji.

A ker Messi že zdaj bruto zasluži 850.000 evrov tedensko, imajo pri katalonskem ponosu preglavice s finančnim fair playjem. Če Messi ne bo pristal na nižje pogoje, bi utegnili celo izgubiti Argentinca. Tako namreč poroča AS, ki se je dokopal do izjav predsednika Barcelone Bartomeua glede Messijeve pogodbe.

"Ne moremo obnoviti pogodbe za vsako ceno. Moramo izboljšati pogoje, a hkrati misliti na obstoj kluba," je kar malce apokaliptično začel predsednik Barce in nadaljeval.

"Že zdaj smo nekaj odstotkov nad 65-odstoten maksimum, ki smo si ga zastavili, a že to je nekaj, česar si ne bi smeli privoščiti. Nimamo neomejenih resursov, kar je zaskrbljujoče.Če je meja za plače previsoka, to pomeni stagnacijo za celoten klub." 

Izjave si lahko razlagate kakor želite, toda Barcelona je že nekaj let v težavah, saj za plače igralcev daje ogromno denarja, ki ga tudi z rekordnimi prihodki, ne morejo povrniti v celoti. 


Medtem ko je Real podpisal pogodbe z vsemi ključnimi nogometaši, saj se jim počasi začenja kazen nezmožnosti kupovanja, pa pri Barceloni tudi brez kazni ne morejo podpisati pogodbe z najboljšim igralcem na svetu. Neodgovorno pa je tudi, da so s tem čakali vse do zadnjih 18. mesecev pogodbe.

Višina pogodb pri Barceloni:

Lionel Messi 29​ let   21.2 mil. €​
Neymar​ 24​ let  16 mil. €​
Luis Suarez​ 29​ let  16 mil. €​
Andres Iniesta​ 32​ let mil. €​
Sergio Busquets​ 28​ let mil. €​
Ivan Rakitić 28 let   6.5 mil. €​
Gerard Pique​ 29​ let   5.8 mil. €​
Javier Mascherano​ 32​ let   4.5 mil. €​
Jordi Alba​ 27​ let 4 mil. €​
Arda Turan​ 29​ let 4 mil. €​