Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2016 17:48:50
Deli članek:

Zakaj bi morali razveljaviti gol Firmina (video)

Reuters

Na srečanju zadnjega kroga angleške premier lige med Crystal Palaceom in Liverpoolom je Roberto Firmino dosegel četrti zadetek za Redse, ki pa bi ga morali po pravili razveljaviti.

Zakaj? Ni bil prepovedan položaj in niti ni bil prekršek nad katerim od branilcem ali vratarjem Palcea. Kaj pa se je potem zgodilo? No, razveljaviti bi ga morali zaradi precej bizarnega pravila.
Liverpool je sicer na gostovanju slavil s 4:2, Firmino pa je dosegel četrti zadetek s katerim je potrdil zmago gostov, toda...
Zadetek bi morali razveljaviti, ker je Firmino slekel zgornji del dresa še preden je žoga prešla golovo črto. Sodnik bi lahko igro prekinil, ker je Firmino storil prekršek (nešportna poteza) in dosodil indirektni prosti strel za nasprotnika.
Pravila namreč pravijo: "Če se igra zaustavi, da se kaznuje igralca, se mora dosoditi indirektni prosti strel z mesta, kjer je bila žoga v trenutku, ko je sodnik prekinil igro."
Drži, da je precej neverjetno, da sodnik ne bi razmišljal z glavo in po zadetku Firminu seveda pokazal rumeni karton, ni pa razveljavil gola. Toda, morda bi zvezdnik Liverpoola lahko tudi malce razmišljal, saj se bo kateri od sodnikov lahko držal pravil in v takem primeru kot je bil na tej tekmi, zadetek tudi razveljavil.

vszi