Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2016 09:48:15
Deli članek:

Avtor ene najboljših obramb v zgodovini: Ibra mi je skoraj zlomil roko (video)

Reuters

V Angliji so njegovo predstavo označili kot eno najboljših v zgodovini premier lige, njegovo obrambo ob strelu Zlatana Ibrahimovića pa kot eno najboljših v zgodovini nogometa.

Tom Heaton, vratar Burnleyja, je edini razlog, da Manchester United v soboto ni prišel do zmage v premierligaškem dvoboju na Old Traffordu

Predstava angleškega reprezentančnega čuvaja mreže je bila fenomenalna, predvsem je v obup spravljal prvega zvezdnika rdečih vragov Zlatana Ibrahimovića

Šved ga je v eni izmed akcij poskušal premagati s pravo bombo, ki je poletela iz njegovih nog, toda čeprav je Ibrakadabra volej zadel tako, da ga bolje ne bi mogel, se Heaton ni pustil premagati. Kot hobotnica je razširil svoje okončine in okroglo usnje ga je zadelo v roko.

Angleži so obrambo razglasili za čudežno, Heaton pa je ob bombi Ibrahimovića po tekmi povedal: "Vedel sem, da sta za mano na golovi črti dva moja soigralca, zato sem odšel malce ven, zaprl prostor in se razširil. Na srečo me je žoga zadela, skoraj mi je zlomila roko." 

Heaton je priznal, da je to bila njegova najljubša obramba: "Ibra jo je res dobro zadel. Imam otečeno roko pri komolcu, vendar bolečina nikdar ni tako huda, ko žogi preprečiš pot v mrežo." 

Vse Heatonove obrambe si lahko ogledate v priloženem videoposnetku, čudežna obramba Ibrahimoviću se začne pri 2.48.