Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2016 17:25:41
Deli članek:

Conte pred prevzemom Chelseaja ni poznal enega svojih zvezdnikov

Reuters

Antonio Conte je bil bil pred svojo prvo službo na otoku uspešen strateg Juventusa in italijanske reprezentance.

V teh dneh pa je v intervjuju za priljubljeno nogometno revijo FourFourTwo razkril nekaj zanimivih podrobnosti v času pogajanj z Romanom Abramovichem.

Italijan je nato seveda prevzel Chelsea, čeprav je imel pred tem velike pomisleke, ali bo uspel sistem igre 3-4-3 prilagoditi angleškemu nogometu. No, na srečo je imel v moštvu nekoga, ki mu je lahko pomagal uresničiti svoje ideje o sistemu igre.

Toda s pomembnim dodatkom. Italijan namreč ni imel pojma, kdo je njegov neutrudljivi defenzivni vezist N'Golo Kante. Roko na srce Kanteja pred dvema letoma zares ni poznal veliko kdo, zato Conteju ni moč preveč zameriti.

vszi

"Ko je bil pri Leicestru ga nisem poznal. To moram priznati. Sedaj ga zagotovo poznam," je začel Conte in nato nadaljeval, kako ceni svojega novega "znanca".

"Igra vsepovsod na sredini, ampak raje ga vidim kot defenzivnega veznega. Rad vidim, ko N'Golo pritiska na tekmece, in v tem sistemu vse igralce naprošam, da to storijo čim večkrat. N'Golo je v tem odličen."

Nekdanji nogometaš Boulogneja, Caena in Leicestra je v letošnji sezoni odigral 10 tekem, zabil pa en zadetek ob gladki zmagi nad Manchester Unitedom prejšnji teden.