Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2016 11:44:13
Deli članek:

Slaviša Stojanović razkril ime kluba, h kateremu bi se takoj vrnil

Slaviša Stojanović še ni pozabil na klub, s katerim je dosegel enega največjih uspehov v svoji trenerski karieri.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović je še vedno brez dela. Ljubljančan je bil nazadnje aktiven na Kitajskem, kjer pa ni dolgo časa vodil kluba po imenu Changchun Yatai. Zdaj je na borzi dela, če bi lahko izbiral, pa ne bi okleval: nemudoma bi se vrnil h klubu, pri katerem je že bil. Stojanović sicer v mislih ni imel Domžal, s katerimi je bil slovenski prvak, tudi Liersa ni omenil v pogovoru s srbskimi mediji. Če bi lahko, bi se Stojanović vrnil na – Marakano.

Šestinštiridesetletni strokovnjak je Crveno zvezdo vodil v sezoni 2013/14, z Beograjčani pa mu je uspel podvig: po sedmih letih jih je vrnil na prestol najboljšega v srbskem prvenstvu. Toda potem je odšel dokaj hitro, in sicer že po enem letu.

"Bilo je ogromno odprtih zadev, ki jih v doglednem času nismo mogli rešiti, zato je bil odhod neizbežen. Ne moreš v novo sezono s toliko odprtih vprašanj. Vse je kakopak odvisno od tega, kako vsak posameznik gleda na vse skupaj," je razloge za svoje slovo osvetlil nekdanji nogometaš in dodal: "Bi se nekoč vrnil? Zagotovo! Ocenjujem, da so mi vrata odprta in da jih jaz s svojimi dejanji nisem zaprl. Obstaja veliko posebnih ljudi, ki bi jih rad videl in s katerimi bi spet sodeloval. Bomo videli, za zdaj je še prezgodaj."