Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2016 21:24:06
Deli članek:

Lekcija za (slovenske) sodnike: oglasil se je sodnik tekme Milan - Juventus in ...

Ne samo pri nas, marsikje bi se od Nicole Rizzolija marsikdo lahko naučil marsikje.

Praktično ni mogli biti dvoma o tem, da je bil na sobotnem derbiju serie A med Milanom in Juventusom slednji hudo oškodovan, saj so mu v prvem polčasu razveljavili povsem regularen zadetek Miralema Pjanića. Sodniki so ga že priznali, nato pa svojo odločitev preklicali zaradi domnvevnega nedovoljenega položaja Leonarda Bonuccija. 

Kot je bilo mogoče oceniti po televizijskem posnetku, o takem položaju ni bilo ne duha ne sluha, zdaj pa o tem ne more biti nobenega dvoma. Vse skupaj je namreč enkrat za vselej razrešil kar glavni sodnik. "Ni dvoma, naredili smo napako, in jaz kot glavni delivec pravice, sem najbolj odgovoren." 

"Ni pomembno, da sem imel občutek, da je zadetek treba priznati. Na igrišču je treba delovati po določenih načelih, sledil sem temu načelu in v najboljši veri naredil napako. Bonucci seveda ni bil v nedovoljenem položaju, Juventus je bil oškodovan, razumem pa tudi vse odzive potekmi," je dejal sicer izjemni sodnik

Rizzoli je sladil navodilom stranskega sodnika, ki je bil prepričan, da je bil Bonucci, ki je pred vrati oviral vratarja, ob strelu v nedovoljenem položaju. "Žal je pravo sliko vključno z napakami mogoče dojeti šele po koncu tekme, tak je pač naš poklic in lahko se zgodi vsem," je še dodal. 

Milan je v drugem polčasu seveda zadel in slavil z 1:0.