Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2016 10:05:09
Deli članek:

Ker sodnik ni videl udarca, ga je izključil ... lasten trener. In to v kakšnih okoliščinah!

vszi

Iščete športno potezo leta? Celo desetletja? Za vas smo jo našli v Italiji, točneje na Siciliji.

 V nižji italijanski ligi sta se merili ekipi Pro Falcone in Furnari Portorosa. Zanju zagotovo še niste slišali, pomen njunega dvoboja pa je praktično ničen, čeprav gre za zelo vroč lokalni derbi. Ki pa je v teh dneh zaslovel zaradi edinstvenega dogodka, ob katerem je v navdušenju in glasnem ploskanju združila vsa Italija. 

Pro Falcone je v 80. minuti vodil 1:0, napetost je bila velika, navijači obeh moštev na trnih, ekipi nervozni. Eden od članov Furnari Portorose celo preveč, zato je ob prerivanju z glavo udaril nasprotnega nogometaša, ki je obležal na igrišču. Toda, kot je kazalo, brez posledic za napadalca. 

Sodniki srečanja dogodka namreč niso videli, in tekma bi se nemoteno nadaljevala, če se ne bi vmešal napadalčev trener. Pomislite! Čeprav je njegova ekipa divje lovila zaostanek in ji je grozil poraz, je stopil na zelenico ter z igrišča poslal lastnega nogometaša. Da, naj poudarimo še enkrat lastnega nogometaša. 

Ekipa je morala nadaljevati zgolj z desetimi in je tekmo na koncu izgubila, toda trener Pippo Squatrito je postal junak. Že takoj mu je ploskala celotna nasprotna ekipa, kmalu zatem obojni navijači, na koncu vsa država. "Naredil sem, kar je bilo prav. Taki udarci ne sodijo v nogomet, vse ostalo je nepomembno," pravi.