Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2016 18:59:19
Deli članek:

Mourinho opazuje kanadsko senzacijo: Mlajši je bil le Freddy Adu (video)

Profimedia

V ligi MLS igra rosno mladi nogometaš, ki je všeč tudi Joseju Mourinhu.

Za nogometaša po imenu Alphonso Davies zagotovo še niste slišali. Kako bi, ko pa mu je šele 15 let. Toda če pozorno spremljate severnoameriško ligo MLS, potem ste morda vendarle že zasledili o najstniku, ki vse bolj navdušuje. V Libiji rojeni fantič, ki je v Kanado prišel s štirimi leti, je že debitiral v ligi MLS, in sicer kot drugi najmlajši v zgodovini. Mlajši je bil le Freddy Adu. Nosi dres kluba Vancouver Whitecaps FC, strokovnjaki pa pravijo, da ima pred sabo lepo prihodnosti.

In očitno je glas o tem napadalcu že prišel tudi do znanih klubov iz Evrope. Za hitrega, prodornega in spretnega Daviesa, ki še ni kanadski državljan, a naj bi to postal, naj bi se med drugim ogrel celo Manchester United, Jose Mourinho je menda čez veliko lužo že poslal svoje skavte, da bi se v živo prepričali o tem, ali gre res za tako nadarjenega nogometaša.

Toda tudi če bi ga rdeči vragi dejansko želeli pripeljati v svoje vrste, bi lahko imeli težave, v prvi vrsti zaradi delovnega dovoljenja. No, pa saj ne bi bilo prvič, da bi si klub iz Anglije zagotovil nadarjenega mladca, a ga takoj zatem poslal na kaljenje drugam.

vszi