Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.10.2016 13:17:55
Deli članek:

Za zgodovino: Pri rosnih 13 letih dočakal debi v precej starejši konkurenci

Na Škotskem je mladi nogometaš Celtica Karamoko Dembele ena glavnih tem športne javnosti.

Karamoko Dembele je v tem trenutku eden najbolj vročih nogometašev, toda mladi član Celtica je do te slave prišel po zaslugi debija za rezervno ekipo.

Verjetno si mislite, da to ni nič takšnega, ampak ob dejstvu, da šteje zgolj 13 let, pa vsa zgodba dobi neke povsem nove razsežnosti. Za rezervno ekipo Celtica je tako zaigral nogometaš, ki je bil od najstarejšega soigralca mlajši kar sedem let!

Mladi Dembele, ki sicer ni nič v sorodu z zvezdnikom članske zasedbe Mousso Dembelejem, je v igro vstopil devet minut pred koncem drugega polčasa. Takrat je zamenjal Jacka Aitchisona, zanimivo, gre pa za še enega nogometaša, ki se lahko pohvali s starostnim rekordom. Slednji je najmlajši nogometaš, ki je zaigral za člansko ekipo Celtica, to se je pa zgodilo na zadnji tekmi lanske sezone, ko se je na tekmi proti Motherwellu vpisal celo med strelce.

Mlademu Dembeleju to v ponedeljek sicer ni uspelo, zato pa se lahko o njegovem talentu prepričate v spodnjem posnetku, ki vključuje nekaj njegovih izjemnih potez na tekmah mlajših kategorij.