Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2016 19:59:28
Deli članek:

Sodnik si je premislil, Balotellijeva izključitev pod drobnogledom (video)

Reuters

Mario Balotelli po selitvi v Francijo spet dosega zadetke.

Konec tedna je v tretji prvenstveni tekmi za Nice zadel še petič. Toda konca dvoboja in zmage nad Loreintom ni pričakal na igrišču.

V 86. minuti je namreč prejel drugi rumeni karton (prvega je dobil, ker je med proslavljanjem zadetka slekel dres) na srečanju in moral predčasno pod prho. Sodnik mu ga je pokazal, ker se je s čelom dotaknil nasprotnega igralca Stevena Moreire. Na prvi pogled je bilo videti, kot da je prišlo do fizičnega obračunavanja med nogometašema, toda očitno vendarle ni bilo tako.

Glavni sodnik Olivier Thual je namreč po srečanju dejal, da je bila njegova odločitev napačna. "Sodnik Thual se je strinjal, da je prehitro pokazal dva rumena kartona, ki ju ne bi smel. Sodniku je dovoljeno, da to uradno pove tudi sodniški organizaciji, ki se bo potem odločila o naslednjem koraku," je za francoski L'Equipe dejal tehnični direktor sodniške organizacije Pascal Garibian.

Skoraj neverjetno se sliši, da je sodnik priznal svojo napako, toda zgodilo se je natanko to. Disciplinski odbor pri sodniški organizaciji bo tako v četrtek še enkrat preučil Balotellijev primer, pri Nici pa upajo, da mu ne bo treba izpustiti naslednje tekme z Lyonom.