Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2016 19:27:41
Deli članek:

Southgate: Mislim, da je Allardyce to vedel

Reuters

Potem ko je angleška nogometna zveza zaradi škandala, v katerem se je znašel, že po eni tekmi odpustila selektorja Sama Allardycea, je njegovo mesto začasno zasedel dozdajšnji pomočnik Gareth Soutghate, ki bo izbrano vrsto vodil na naslednjih štirih tekmah.

Torej tudi 11. oktobra v Stožicah. Southgate je objavil seznam reprezentantov, na katere računa v prihajajočih dvobojih z Malto in Slovenijo, danes pa je prišlo na njem tudi do manjšega popravka. Poškodovanega Raheema Sterlinga je zamenjal Andros Townsend, sicer član Crystal Palacea.

Southgate je na novinarski konferenci med drugim povedal, kaj si misli o nogometu, oziroma stvareh, ki ga obdajajo. O tako imenovani nogometni industriji, ki je bila med drugim usodna tudi za njegovega predhodnika.

"Rad bi povedal, da sem del športa, ki ga obožujem, in industrije, ki je včasih ne maram," je dejal Southgate, in dodal, da se je skušal povsem umakniti pred dogodki, po katerih je bil ob službo Sam Allardyce. "Nekaj sem slišal, ampak podrobnosti ne poznam, zato ne morem špekulirati o tej zadevi. V nogometni industriji je veliko stvari, ki jih ne maram, ampak sam šport in dejstvo, da zastopam svojo državo, preprosto obožujem. To je nekaj, na kar se želim osredotočiti."

Razkril je, da se z bivšim selektorjem po škandalu nista slišala, sta si pa izmenjala nekaj telefonskih sporočil. "To je pomembno. Nočem, da si ljudje o meni mislijo, kako samo čakam, da izkoristim priložnost. Mislim, da je Sam to vedel, vedel je, da mu bom stal ob strani. Pomembno je, da sem se mu lahko zahvalil. Kar zadeva najino sodelovanje, je bila to zelo pozitivna izkušnja. Zdaj se mora ukvarjati s svojimi stvarmi, jaz pa bom reprezentanco peljal proti novim izzivom," je zaključil Southgate.

SEZNAM ANGLEŠKE REPREZENTANCE
- vratarji: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino/Ita), Tom Heaton (Burnley)
- branilci: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Stoke), Danny Rose (Tottenham), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham)
- vezisti: Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Michail Antonio (West Ham), Jesse Lingard (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal), Dele Alli (Tottenham), Andros Townsend (Crystal Palace)
- napadalci: Wayne Rooney (Manchester United), Marcus Rashford (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester)