Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2016 20:31:08
Deli članek:

Nekdanji zvezdnik na pogajanjih s cigareto in viskijem

Reuters

Športni direktor Lyona je bil presenečen nad obnašanjem svojega sogovornika pri pogovorih o prestopu.

Krivulja kariere Emmanuela Adebayorja je vse bolj obrnjena navzdol. Da je temu tako, pa očitno ni naključje, vsaj sodeč po tem, na kakšen si napadalec iz Toga prizadeva, da bi si poiskal (dober) klub.

Včasih je blestel v dresu Monaca in Arsenala, bil nato tudi član Manchester Cityja in madridskega Reala, v lanski sezoni pa po pol leta brez kluba nekaj mesecev nosil zgolj še dres Crystal Palacea. Tudi ta londonski ligaš nato ni več želel podaljšati sodelovanja.

Če bi vprašali menedžerja Lyona Bruna Genesia, najbrž niti ni čudno, zakaj ne. Eden vodilnih francoskih klubov je bil namreč zainteresiran za to, da se Adebayor znova preseli v Francijo in se dogovoril za srečanje z njim. "Imeli smo prosto mesto v ekipi, zato sem se dogovoril za sestanek v Lyonu." Tam pa je Genesio doživel šok. "Na moje veliko presenečenje je, ko je prišel, naročil kavo z viskijem, v ustih pa je imel cigareto."

Adebayor je trdil, da Lyon ni podpisal pogodbe z njim, ker ni želel zavrniti nastopa za Togo na januarskem Afriškem pokalu. "Govoril sem s trenerjem, ki mi je zastavljal čudna vprašanja, ali sem poročen, če imam otroke. Za to bi moral samo pogledati na internet. Bilo je, kot da me ne pozna. Petnajst let sem igral na najvišji ravni in delal z najboljšimi trenerji, Wengerjem, Mourinhom, Deschampsom, Mancinijem, on pa me je celo spraševal, zakaj se ni izšlo s Crystal Palaceom," je povedal Adebayor.

Taka je njegova zgodba, po njej se je oglasil še športni direktor Lyona in jo osvetlil nekoliko drugače. Katera je bližje resnici, pa presodite sami.