Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2016 13:53:40
Deli članek:

Kuranyi noče socialne pomoči, želi se vrniti v Elf

Profimedia

V Braziliji rojeni nemški nogometaš Kevin Kuranyi je ostal brez zaposlitve, zato bi se lahko prijavil na Zavod za zaposlitve in zaprosil za socilano pomoč.

Da, tudi to se lahko zgodi. "To so mi mnogi prav zares predlagali, vendar še nisem bil na Zavodu. V karieri sem zaslužil dovolj, da se lahko preživljam, po drugi strani pa ne nameravam biti brez zaposlitve daljši čas. Tudi ljudje bi verjetno komentirali, češ, poglejte ga, Kuranyija, toliko denarja je zaslužil, zdaj pa jemlje denar od države," je izjavil Kevin in še poudaril, da njegov cilj ni le nadaljevanje igralske kariere, temveč tudi vrnitev v izbrano vrsto"Nameravam nastopiti na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Še naprej sanjam o vrnitvi v izbrano vrsto."

Kuranyi je nazadnje nosil dres Hoffenheima, vendar je v prejšnji sezoni za ta klub odigral le 14 tekem, na katerih pa ni dosegel zadetka. V glavnem je v igro vstopal s klopi za rezervne igralce. Poleti je Hoffenheim z njim prekinili pogodbo.

Štiriintridesetletni nogometaš, ki je za nemško reprezentanco odigral 52 tekem in dosegel 19 zadetkov, v dosedanji karieri pa je nosil drese Stuttgarta, Schalkeja, moskovskega Dinama in Hoffenheima, ni uspel najti novega delodajalca in ima v tem trenutku status nezaposlene osebe. Vendar, kot že rečeno, ne bo izkoristil pravice do socialne pomoči, ki mu pripada.