Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.09.2016 14:14:49
Deli članek:

Čeferin postal drugi najpomembnejši mož v nogometu in preplavil družabna omrežja

Reuters

Na volilnem kongresu v Atenah so novo funkcijo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) zaupali Aleksandru Čeferinu. Novi predsednik ene najvplivnejših športnih organizacij je na socialnih omrežjih Twitter in Facebook prejel več čestitk visokih predstavnikov države in drugih športnikov, ki Čeferinu želijo uspešno delo na novem položaju.

Premier Miro Cerar je na socialnem omrežju Twitter zapisal, da je Čeferinova zmaga tudi zmaga za slovenski šport in Slovenijo na svetovnem športnem zemljevidu. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je ob robu posveta ministrstva in olimpijskega komiteja, dejala, da je nad Čeferinovim dosežkom izjemno ponosna, kasneje pa so se z ministrstva oglasili tudi s tvitom: "Pa ga imamo!! #SLOvenca na vrhu evropskega nogometa. Ponosni!!"

Ponosni so tudi rokometaši. Rokometna zveza Slovenije je na Facebooku zapisala: "Lepo je videti, ko kolegom iz slovenskega športa uspe." Čeferinu so zaželeli srečo pri razvoju nogometa. V Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško pa so prepričani, da je to velika zmaga za Slovenijo in naš šport, sporočilo na Twitterju so opremili še s heštegom #mislovenci.

Oglasili so se tudi v NK Maribor in ND Gorica, čestitkam pa se je pridružila tudi alpska smučarka Tina Maze, ki je novemu predsedniku Uefe zaželela uspešno delo na novem položaju. "My sincere compliments #Mr.Ceferin. I wish you a good work as President of #uefa," je tvitnila slovenska šampionka belih strmin.

Uspeh so na Twitterju pozdravili še v predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji, sodelovanja s Čeferinom pa se veseli tudi evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Tibor Navracsics: "Congratulations to Aleksander Čeferin, new President of @UEFA - I wish him success & look forward to working w/ him for clean #sport @nzs_si".

Več tujih medijev se je po koncu volilnega kongresa na obregnilo ob Čeferinovo neznanost. Ameriški poslovni medij Bloomberg je na Twitterju ob izvolitvi izpostavil, da je nov predsednik postal neznani slovenski pravnik.

Kmalu po razglasitvi rezultatov je sicer Aleksander Čeferin na Twitterju postal svetovno priljubljena tema (worldwide trending topic).