Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
14.09.2016 12:14:16
Deli članek:

Dalibor Volaš: Maribor ni bil v igri

Grega Wernig

Včeraj je bil v pokalnem obračunu proti Krškemu izključen, v soboto pa je v prvenstvu z dvema zadetkoma potopil Rudar. Dalibor Volaš, ki je v nedeljo še drugič postal očka, nam je v pogovoru razkril marsikaj zanimivega.

Po dveh zadetkih, ki jih je dosegel proti Velenjčanom, se je Volaš takoj odpravil v porodnišnico, kjer je njegova izbranka povila hčerko Milo in se tako pridružila skoraj dveletnemu bratcu Filipu. "Rodila se je ob petih zjutraj, zato sem bil vso noč pokonci, toda bilo je vredno. Res je bil neverjeten konec tedna, najlepši. Dosegel sem dva gola, nato pa sem bil lahko prisoten še pri rojstvu hčerke. Na srečo mi je trener Pevnik namenil prosto nedeljo," je vse skupaj opisal Volaš. 

Robustni napadalec se je v Slovenijo vrnil po neuspešni epizodi pri albanskem Partizaniju. "Moram priznati, da je bilo leto 2016 zelo pestro in naporno predvsem zaradi selitev. Izkušnja v Maleziji je bila pozitivna. Igral sem, dosegal tudi zadetke, tudi razmere za življenje so bile dobre. Toda stvari v nogometu se hitro obrnejo," je o letu 2016 razglabljal Volaš. 

V nadaljevanju se je dotaknil epizode v Albaniji: "To je obdobje, ki mi ne bo ostalo v lepem spominu. Zelo sem bil razočaran nad pogoji, ki so vladali v Albaniji. V mislih imam malenkosti, kot so oprema, tam se nisem počutil kot nogometaš, tudi družina je bila daleč. Glede tega sem se pogovoril s predsednikom in na koncu smo se odločili za obojestransko prekinitev pogodbe. Mislim, da v takšnih pogojih ne bi mogel upravičiti za albanske razmere dobro plačo, ki sem jo imel." 

Seveda nismo mogli mimo tega, zakaj je izbral Celje in ali je morebiti znova dobil klic vijoličastih, za katere je v preteklosti že igral. "Maribor ni bil v igri. Sprejel sem ponudbo Celja, v prvi vrsti si želim igrati, dokazovati in dosegati zadetke. Za nameček sem tako bližje domu. Nekaj igralcev sem poznal že od prej, na primer Elvedina Džinića, Damirja Hadžića in Aneja Lovrečiča, tudi z mlajšimi sem se zelo dobro ujel. Ekipa se je dokončno sestavila zelo pozno, šele ko sva v klub prišla jaz in Amar Rahmanović. Ta ekipa potrebuje nekaj časa za uigravanje in za to, da skupaj ujamemo pravo formo, zato v tem trenutku še težko povem, kje je njen končni domet," je zaključil Volaš.