Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2016 19:22:09
Deli članek:

Večni derbi preložen zaradi parade ponosa

Reuters

V Beogradu bo prihodnji konec tedna vroče, po spremembi termina večnega derbija pa vendarle ne prevroče, so prepričani odgovorni za varnost državljanov. Pa je "vojna" med nogometnimi navijači in udeleženci parade ponosa na ta način res preprečena?

Sprva je bilo napovedano, da bosta obe prireditvi v nedeljo, 18. septembra. Bržčas je vsakomur jasno, kakšne bi bile razsežnosti srečevanja večjih skupin navijačev z mavrično povorko. Ravno zato se je vodstvo Superlige z vodstvom policije dogovorilo o preložitvi večnega derbija.

Partizan in Crvena zvezda se bosta tako na stadionu Partizana srečala dan prej, torej v soboto.

"Imeli smo dva sestanka z ljudmi iz ministrstva, tako da je že dogovorjeno, da bo nogometni derbi v soboto. Zdaj je sporna le ura začetka tekme, saj policija želi preprečiti, da bi bil derbi odigran v večernih urah. Verjetno bo tekma ob 18. uri," je dejal direktor Superlige Vladimir Bulatović in potem še potožil, da imajo vsako leto takšne težave: "Prav neverjetno je, da se to ponavlja. Vedno se termin derbija poklopi s parado gejev in lezbijk. Res ne vem, kaj naj si mislim."

Srbski mediji so preložitev nogometnega derbija komentirali kot zmago istospolnih, ki naj bi bili v tem pogledu močnejši od nogometnih huliganov.