Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2016 12:07:54
Deli članek:

Pereza boli glava zaradi zahtev svojih zvezdnikov

Profimedia
Florentino Perez in Cristiano Ronaldo

Zvezdniki Reala v madridskem klubu prejemajo zelo visoko plačo, toda nekaterim večmilijonske vsote očitno ne zadostujejo.

V španskih medijih so se pojavili zapisi, po katerih gre slutiti, da predsednik kluba Florentino Perez nima mirnega spanca. Njegovi zvezdniki so namreč močno dvignili zahteve, ko je govora o vrednosti njihovih pogodb.

Poleg tega znajo svoje želje začiniti tudi z 'grožnjo', v kateri omenjajo, da bi lahko zapustili klub. Dejstvo je, da za največje ase nogometne igre vlada veliko zanimanja. Prav tako obstajajo klubi, ki bi bili z veseljem pripravljeni sprejeti njihove pogoje in jih skorajda plačati v zlatu. Zato se v prihodnje obeta še veliko vročega dogajanja na relaciji klub-zastopnik-igralec. 

Tako naj bi Cristiano Ronaldo, ki trenutno na letni ravni zasluži 17 milijonov, za podaljšanje pogodbe želel pet milijonov evrov višjo plačo. Portugalec je v klubu vse od leta 2009, leta 2013 pa je podaljšal sodelovanje z Realom, ko je podpisal novo petletno pogodbo.

Ta mu torej poteče 30. junija 2018, Ronaldo pa naj bi v kratkem spet zahteval podaljšanje. Toda višina plače je tista, ki Perezu ne diši in je aktualnemu evropskemu prvaku pripravljen plačati 'samo' dvajset milijonov.

Nekaj podobnega ima v mislih tudi Gareth Bale. Valižan ima pogodbo do 30. junija 2019, njegova želja pa je, da bi na leto prejemal 17 milijonov evrov.

Kraljevemu klubu žuga tudi s ponudbo Manchester Uniteda, ki naj bi mu ponujal celo dvajset milijonov, na drugi strani pa ima Perez v mislih precej skromnejši znesek. Balu naj bi bil po nekaterih informacijah iz Španije pripravljen odšteti samo deset milijonov.

Večji kos pogače si obeta tudi Luka Modrić. Hrvaški reprezentant ima zelo pomembno vlogo v ekipi, svoj letni prejemek pa bi s šestih rad povišal na deset milijonov evrov.

V drugih klubih z zanimanjem spremljajo dogajanje na stadionu Santiago Bernabeu in pripravljeni čakajo na kakršnekoli novice, ki bi jim dale zeleno luč, da se lahko spustijo v lov na želenega nogometaša, s katerim bi lahko izdatno okrepili svoj igralski kader.