Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2016 08:05:33
Deli članek:

Črni oblaki nad Bonifiko: Komu vse dolguje nogometni klub iz Kopra?

Arsen Perić

Vas zanima, kdo so največji upniki Kopra? In kdo sodijo med zanimivejše? Klub pa dolguje tudi nogometašem, ki so še vedno člani prvoligaša z Bonifike.

Potem ko je Višje sodišče v Ljubljani vsaj za zdaj zaustavilo postopek poenotene prisilne poravnave in nižjemu sodišču v Kopru naložilo vnovično odločanje ob preverjanju ključnih podatkov, se zdi, da se nad Bonifiko iz dneva v dan zbirajo bolj črni oblaki. Koper je insolventen, potem ko je Milan Mandarić zahteval poravnavo celotnega dolga v višini malce več kot 1,000.000 evrov, če bo poenotena prisilna poravnava, s katero bi se klub znebil 95 odstotkov vseh dolgov v višini skoraj 3,5 milijona evrov, "padla", pa bo stečaj in bridki konec povsem realen epilog celotne zgodbe.

Kdaj bo Okrožno sodišče v Kopru preverilo, ali je Koper resnično mikro družba in kot tak posledično upravičen do poenotene prisilne poravnave in ali je dolg do podjetja Swiss Sport Agency z Marshallovih otokov v višini 2,120 milijona evrov (tega ob koncu lanskega leta še ni bilo, torej je moral nastati v nekaj mesecih tega leta) resničen ali zgolj navidezen, za zdaj še ni znano. Toda poznavalci znajo povedati: vse bolj se zdi, da si je Koper zabil usoden avtogol.

Ob tem razkrivamo del upnikov Kopra s seznama za poenoteno prisilno poravnavo. Na tem seznamu se najdejo številni znani obrazi, ne nazadnje tudi kar devet nogometašev, ki so še vedno člani Kopra.

EkipaSN