Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2016 18:36:06
Deli članek:

Škot s proslavljanjem zadetka razdelil nogometno javnost (video)

vszi

Konec tedna so angleški tretjeligaši odigrali tekme četrtega kroga, med katerimi je bil tudi dvoboj Oxforda in Peterborougha. Gotovo se sprašujete, zakaj smo izpostavili prav tega.

Srečanje v svetu zagotovo ne bi bilo deležno posebne pozornosti, če se v zadnji minuti ne bi zgodilo nekaj, zaradi česar so mnogi postali pozorni nanj.

Do 90. minute je bil izid poravnan na 1:1, takrat pa je po prekršku v kazenskem prostoru sodnik dosodil enajstmetrovko za domačine. Ti so dobili priložnost, da pridejo do zmage, in jo tudi izkoristili.

V polno je meril škotski napadalec Chris Maguire, dosegel svoj prvi zadetek v sezoni in za nameček Oxfordu zagotovil prvi komplet točk, s katerim se je nekoliko odlepil od dna lestvice.

Z odločilnim zadetkom v zadnjih sekundah je seveda poskrbel za navdušenje med soigralci in navijači domače ekipe. Gol pa je proslavil tudi sam, in prav zaradi načina, na katerega je to naredil, je hitro postal pravi spletni hit. Mišljenje o njegovem početju pa je deljeno.

Jasno je, da je postavil neke nove standarde proslavljanja zadetka, nekaterim se zdi njegovo početje skrajno podlo, saj je z njim posmehoval vratarju, ki je neuspešno poskušal ubraniti njegov strel, spet drugi pa so navdušeni nad fantovo izvirnostjo.