Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2016 14:02:32
Deli članek:

Sekretar Barcelone potrdil: Guardiola bo kupil našega igralca

Wikipedija

Pep Guardiola ima pri Manchester Cityju na voljo izjemno kakovostno zasedbo, a Katalonec je še vedno prisoten na nogometni tržnici, kjer išče še zadnje okrepitve za novo sezono.

Nekdanji nogometaš Barcelone in španski reprezentant bo tokrat nakupoval pri svojem bivšem klubu. Nobena skrivnost ni, da Guardiola nujno išče novega vratarja, po tem ko je dal vedeti, da Joe Hart ni več prva izbira na golu sinjemodrih, za Willyja Caballera pa prevladuje prepričanje, da je dovolj dober samo za rezervnega vratarja. 

Guardiola je želel v svoje vrste zvabiti vratarja Barcelone Marca-Andreja Ter Stegna, vendar so Katalonci dali jasno vedeti, da Nemec ni naprodaj. Zato si je nekdanji trener Bayerna in Barcelone izbral novo tarčo, ki pa prav tako prihaja iz Barcelone - Claudio Bravo.

In izkušeni, 33-letni Čilenec naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Manchester Cityjem, ki bo Barceloni zanj bojda odštel okrog 25 milijonov evrov. Da je posel tik pred sklenitvijo, je potrdil tudi tehnični direktor Kataloncev Robert Fernandez. "Ta teden pričakujemo razplet. Ko bo Claudio odšel iz kluba, pričakujemo prihod novega vratarja," je dejal Fernandez. 

Barcelona je bojda našla tudi že zamenjavo za Claudia Brava, in sicer naj bi se na Camp Nou preselil vratar Ajaxa in nizozemske reprezentance Jasper Cillessen.