Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.08.2016 09:24:33
Deli članek:

Trenutek, ko se je Mourinho zaljubil v United

Jose Mourinho je po zanimivem dogodku v ligi prvakov, ki se je zgodil leta 2003, postal velik simpatizer Manchester Uniteda.

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je od leta 2004 velik simpatizer kluba z Old Trafforda, takrat je namreč prišlo do zanj sila nenavadnega dogodka, zaradi katerega je spoznal, da je United klub z "drugega planeta".

Mourinho je bil v sezoni 2003/04 trener Porta, v šestnajstini finala lige prvakov pa se je meril z varovanci Alexa Fergusona. United je moral na prvi tekmi na portugalskem priznati premoč Portu, trener Uniteda pa je bil po porazu zelo jezen.

"Odnos se ni začel najbolje. Na prvi tekmi je bil Sir Alex Ferguson jezen zaradi poraza z 1:2 in zaradi rdečega kartona Royja Keana. Ampak to je nogomet, takšna je pač ta igra in nič se ni zgodilo. Nato pa se je po koncu povratnega obračuna zgodilo nekaj, česar nismo bili vajeni v naši kulturi," je začel Mourinho in nadaljeval: "Bili smo v slačilnici in proslavljali uvrstitev v osmino finala. Nekdo je potrkal na vrata, bila sta pa trener in kapetan Uniteda Alex Ferguson in Gary Neville. Čestitala sta nam in dejala, da smo si zaslužili in nam zaželela vse najboljše v nadaljevanju tekmovanja."

To je pri Mourinhu pustilo določene posledice, še posebej zato, ker česar takšnega do tistega trenutka ni bil vajen. "Na Portugalskem je nemogoče, da bi se zgodilo kaj takšnega. V slačilnici smo se vsi spogledali in spoznali, da je to nek povsem drug svet."

Takrat je Mourino postal velik simpatizer Uniteda, pojavila se je tudi želja, da bi nekoč prevzel ta klub. "Po tem dogodku smo se med seboj vedno spoštovali. Velikokrat sem igral proti Unitedu, borili smo se tudi za naslov prvaka. Proti Unitedu sem igral z Realom, Interjem, Portom, Chelseajem. Pomerili smo se v različnih tekmovanjih in vedno je bilo vse tako, kot je moralo biti. Čutil sem, da ni moglo biti drugače, saj gre za klub z drugega planeta."