Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2016 20:24:11
Deli članek:

Mourinho kljub zmagam ni srečen

Čeprav je Manchester United v uvodnih dveh prvenstvenih krogih osvojil šest točk, Jose Mourinho ni ravno srečen.

Portugalec ima težave, ki se mnogim zdijo kar malo čudne. Na seznamu nogometašev ima namreč preveč kakovostnih posameznikov.

Težko bi dejali, da je to resnična težava, ampak Mourinho se s tem ne strinja. Ravno nasprotno, zaradi tega ga 'boli glava'.

Ob včerajšnji zmagi na Southamptonom, je odlično odigral Zlatan Ibrahimović, prav tako je bil zadovoljen s Paulom Pogbajem, vendar pa med osemnajsterico fantov, na katere je računal na tekmi, ni bilo Mattea Darmiana, Timothyja Fosu-Mensaha, Phila Jonesa, Michaela Carricka, Memphisa Depayja in Marcosa Roja. In to ga žalosti.

Ampak ni daleč čas, ko naj bi se tudi Mourinhevo razpoloženje izboljšalo. "Imam ogromno odličnih nogometašev. Ko sem po tekmi prišel v slačilnico, sem bil vesel, toda potem sem postal žalosten, saj so tam fantje, ki ne da niso igrali, sploh jih ni bilo niti na klopi. Ko pogledam Memphisa, Carricka, Jonesa in vse te fante, ki jih ne morem izbrati, komaj čakam, da bo september," je dejal Portugalec.

Zakaj september? "Ker bomo takrat igrali v pokalnem tekmovanju, ligi Europa, septembra nas čaka sedem tekem, tako da bodo lahko vsi igrali in šele takrat bom srečen. Zato komaj čakam september, da bodo odnosi v moštvu dobri, da bodo fantje čutili, da prav vsem zaupam. Toda ko nogometaš ne igra eno, dveh ali treh tekem, potem postane nervozen, zato je težko igrati. Imamo zelo širok kader, zato nujno rabim september," je razložil Mourinho.