Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2016 18:52:11
Deli članek:

Če kdo, bo vedel on: Od Harta sta na svetu boljša le dva

Reuters
Gigi Buffon

Sloviti Gianluigi Buffon je izrazil prepričanje, da Pep Guardiola in Manchester City delata napako, ko sta v izložbo postavila Joeja Harta.

Prvi vratar angleške reprezentance je dobil pohvalo, ki mu bo najverjetneje pomenila ogromno. Potem ko ga je novi trener sinjemodrih postavil na hladno tako na odprtju domačega prvenstva s Sunderlendom, kot tudi v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Steaui in mu dal vedeti, da nanj ne računa več, je eden najboljših vratarjev vseh časov Gianluigi Buffon dejal, da Angleži delajo gromozansko napako.

»Hart je že bil v taki poziciji pred dvema ali tremi sezonami, pa se je potem vrnil še močnejši. Vsi vemo, da ima kakovost, ampak on ima tudi osebnost, kar je ena najpomembnejših lastnosti, ki jih lahko ima vratar. V zadnjih petih, šestih sezonah je konstantno dokazoval, da je eden najboljših vratarjev na svetu,« je za goal.com povedal italijanski reprezentant in dodal, da sta po njegovem mnenju od Harta trenutno na svetu boljša le dva čuvaja mreže: »De Gea in Neuer sta dva izjemna vratarja, razen njiju pa ne vidim nobenega drugega, ki bi bil na višji ravni kot Hart.«