Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2016 12:46:34
Deli članek:

Iz Chelseaja v Real?

Reuters

Sinoči je Chelsea v prvi prvenstveni tekmi nove sezone na svojem igrišču z 2:1 premagal West Ham.

Za modre sta v polno merila Eden Hazard iz enajstmetrovke in Diego Costa, ki je v predzadnji minuti poskrbel za zmago svoje ekipe.

Med štirinajsterico fantov, ki jih je na igrišče poslal trener Antonio Conte, pa je manjkalo zelo zveneče ime. Cesc Fabregas je sicer bil v kadru osemnajstih igralcev, prijavljenih za obračun na Stamford Bridgeu, a je dvoboj spremljal s klopi.

Očitno se mu pri novem italijanskem strategu ne obeta toliko igralnih minut, kolikor bi si jih 29-letni igralec sredine igrišča želel, zato naj bi Španec razmišljal o odhodu. O tem, da mu Conte po vsej verjetnosti ne bo namenil, katere od ključnih vlog v ekipi, se je govorilo že med pripravami na sezono. 

V teh dneh se ga je povezovalo z Juventusom, ki išče zamenjavo za Paula Pogbaja. Toda po nekaterih informacijah stara dama ni poslala nobene ponudbe na Chelseajev naslov, temveč so ji igralca ponudili kar Londončani.

Ti naj bi Fabregasa ponudili še PSG-ju, Realu in Barceloni. Za slednjo je v preteklosti že igral in naj ji ne bi bil zanimiv, saj je pred kratkim kupila nadarjenega Portugalca Andreja Gomesa.

Zato pa naj bi nogometaševi zastopniki že stopili v stik s predsednikom Reala Florentinom Perezom, toda tudi v Realu imajo gnečo v zvezni vrsti in se želijo znebiti Isca in Jamesa Rodrigueza.

Na drugi strani je Conte vendarle skušal nekoliko umiriti nastali položaj: "Cesc je član Chelseaja in zelo sem zadovoljen z njegovim pristopom in odnosom. Toda vedeti mora, da mora trener v velikem klubu kot je Chelsea pred vsako tekmo sprejeti nekaj pomembnih odločitev in izbrati udarno enajsterico. Lahko se zgodi, da Fabregasa ni v njej, a podobno se lahko zgodi vsakemu igralcu. Pomembno je, da so fantje vedno pravi, saj nas v tej sezoni čaka velik boj. Tokrat sem se odločil kot sem se, ne vem pa, kako bo v naslednjih tekmah. Lahko se spremeni ali ne, in v tem ne vidim nobenih težav."