Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2016 08:07:57
Deli članek:

Luka Elsner: Tekmo smo izgubili, še preden se je začela

Reuters

Domžalčani so se poslovili od Evrope, njihov trener Luka Elsner pa meni, da bi se evropska pot lahko tudi še nadaljevala.

"Že pred tekmo je bilo jasno, da smo imeli malo možnosti za uspeh in še te so splavale po vodi, ker nismo odigrali kvalitetne tekme. Morali biti odlični, če bi želeli imeti vsaj malo možnosti. Na žalost nismo bili niti dobri, ampak povprečni. Zaradi tega smo malce razočarani, kljub temu pa ponosni na zgodbo, ki smo jo spisali in na dolgo evropsko pot, ki smo jo prehodili," je povedal po sinočnjem porazu z 0:3 na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti West Hamu.

Strateg rumenih se je zavedal, da je tudi na srečanju v Londonu njegova ekipa imela priložnost iztržiti precej bolj ugoden izid. "Izpadli smo proti zelo kvalitetnemu nasprotniku in le redko kdo nam lahko to očita. Zagotovo pa nam bo ta tekma ostala še nekaj časa v spominu, ker bi bili lahko boljši. V prvem in drugem polčasu smo imeli trenutke, ki bi jih lahko veliko bolje izkoristili. V določenih trenutkih, ko bi morali odigrati enostavno, smo veliko preveč komplicirali. Zaradi tega smo bili vseskozi v nevarnosti, da nasprotnik doseže gol. Premalo smo pokazali, da bi obstajalo kakršnokoli upanje po napredovanju."

Elsner bi si želel, da bi bili njegovi varovanci bolj tekmovalni, kot so bili v četrtek zvečer na olimpijskem štadionu v Londonu. "Pozabili smo na osnovno psihološko pripravo, da ne izgubiš tekme, še preden se je ta sploh začela. Občutek imam, da smo tokrat jo. Nismo dali čisto vsega od sebe. Po drugi strani pa smo pripravili dogodek, ki bo ostal z velikimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. To smo si prigarali in tega nam nihče ne more vzeti. Na koncu koncev smo na prvi tekmi premagali West Ham, tokrat pa smo le dobili potrditev za kako kvalitetno ekipo gre."