Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2016 16:37:02
Deli članek:

Kante že uradno v Chelseaju, Leicester naj bi zapustil še en zvezdnik

Reuters

Pri Chelseaju so potrdili nakup dozdajšnjega vezista Leicester Citja N'Gola Kanteja, v naslednjih dneh bo lisice bojda zapustil še en izjemno pomemben nogometaš čete Claudia Ranierija.

Modri iz Londona so po Michyju Batshuayiju predstavili še svojo drugo okrepitev v novi sezoni, za okrog 30 milijonov funtov (okrog 36 milijonov evrov) so iz vrst aktualnih angleških prvakov Leicester Cityja pripeljali N'Gola Kanteja.

"Presrečen sem, da sem podpisal za enega od največjih evropskih klubov. Uresničile so se mi sanje," je ob podpisu pogodbe dejal francoski reprezentant, in dodal: "Priložnost, da sodelujem s fantastičnim trenerjem, kakršen je Antonio Conte, in nekaterimi najboljšimi nogometaši na svetu, je bila enostavno predobra, da bi jo lahko zavrnil. Moja prva sezona v angleškem nogometu je bila zelo posebna in upam, da bom lahko dosegel še več zdaj, ko sem podpisal za Chelsea. Komaj čakam, da spoznam nove soigralce in upam, da bom pomagal klubu pri velikih uspehih."

Vse bolj pa se zdi, da se šampionska ekipa Leicestra počasi razpada, po Kanteju bi lahko namreč lisičji brlog zapustil tudi Riyad Mahrez, ki je bil zbran za najboljšega posameznika premier lige v prejšnji sezoni. Čeprav je Ranieri dejal, da bo Mahrez ostal v Leicester Cityju, priznani britanski The Guardian poroča, da je Alžirec že zavrnil podaljšanje pogodbe z lisicami (trenutno zasluži 30 tisoč funtov tedensko, z novo pogodbo bi zaslužil 80 tisoč) in je bojda naročil svojim agentom, da mu najdejo nov klub.