Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2016 15:52:12
Deli članek:

Za koga naj navijam? Bosanec pisal 92 angleškim klubom, en odgovor je šokiral!

Morda ima preveč časa, morda je zelo domiseln, morda je kaj tretjega. V vsakem primeru se je bosanski mladenič lotil čudaškega projekta in prišel do zanimivih izsledkov.

Aldin Karebeg je na 92 angleških klubov v štirih najmočnejših ligah naslov preprosto pismo s prijaznimi pozdravi in z vprašanjem, za koga naj navija. Češ da bi želel spremljati angleški nogometa, da se odloča, za koga navijati in da pri tem pričakuje pobude in nasvete klubov. Neverjetno, a resnično. 

Kaj mislite, koliko klubov je odgovorilo? Deset. čeprav medna vsi navijače postavljajo na prvo mesto, Aldina niso ignorirali le pri Manchester Unitedu, Chelseaju, Arsenalu, Evertonu, Stoke Cityju, Southamptonu, Crystal Palaceu, Ipswichu, Cambridgeu in Barnettu. Ob tem je prav slednji četrtoligaš dolgo časa vodil po prijaznosti in angažiranosti, nato pa ...

Medtem ko se jih je osem zgolj zahvalilo za pismo in posredovalo povezavo na svojo spletno stran, je Barnett izrazil navdušenje, da se zanj zanima nekdo iz Bosne in Hercegovine in na kratko predstavil klub. No, nato pa je prišlo pismo Evertona, ki je šokiralo tako Aldina kot bosanske medije. 

Everton se je zahvalil za pozornost, na celi tipkani strani predstavil klub, navijače, poslanstvo in slogan, nato pa v 27 neverjetnih točkah predstavil, po čem je bil ta klub nekaj posebnega v preteklosti in kaj ga razlikuje od drugih. Vključno z, verjeli ali ne, statusom prvega kluba s cerkvijo na stadionu, prvega z vkopanimi klopmi in prvega s podzemnim gretjem.

Zaposleni v klubu so v teh točkah nanizali še kopico statističnih, zgodovinskih in povsem trivialnih podatkov, za konec pa so Aldinu še pripeli video sporočilo bosansko-hercegovskega nogometaša v svojih vrsta Muhameda Bešića. In novega navijača še pozvali, naj jim piše s kakršnimkoli vprašanjem ali potrebo po pomoči.