Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2016 08:40:26
Deli članek:

Victor Valdes ostaja v premier ligi

vszi

V sezoni 2016/17 novinec med elito angleške nogometne premier lige Middlesbrough se je okrepil s trikratnim zmagovalcem lige prvakom Victorjem Valdesom, vratarjem, ki je večino kariere preživel pri španski Barceloni.

Valdes je za člansko ekipo Barcelone igral med leti 2002 in 2014, nato pa se je preselil k Manchester Unitedu, kjer je preživljal klavrne čase. Priložnosti za igro ni dobil, tudi ko so ga rdeči vragi posodili v Belgijo k Standardu Liegu, ni veliko igral.

Štiriintridesetletni nekdanji španski reprezentant pa bo v premier ligi dobil novo priložnost, saj je trener Middlesbrougha Aitor Karanka, Valdesov rojak in nekdanji pomočnik trenerja madridskega Reala, navdušen nad novo okrepitvijo. "Ne morete si predstavljati, kako srečen sem. Ni v navadi, da k novincem v ligi pridejo takšni igralci. Zelo sem zadovoljen, ker je Valdes projektu predan. Ve, zakaj je tu. Prihaja, da nekaj doda naši ekipi," je za spletno stran kluba povedal Karanka.

Valdes je sicer peta okrepitev Middlesbrougha pred začetkom sezone v angleški elite. Že pred tem so na stadion Riverside prišli Nizozemec Marten de Roon, Škot Jordan McGhee, Danec Viktor Fischer in Kolumbijec Bernardo Espinosa.