Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2016 08:36:42
Deli članek:

Nadzorovana eksplozija pred tekmo Irska - Švedska

vszi

Oblasti so morale pred tekmo v Saint-Denisu posredovati zaradi sumljivega predmeta pred enim od vhodov v stadion.

Policisti so nekaj ur pred tekmo med Švedi in Irci opazili dva sumljiva nahrbtnika pred stadionom. Takoj so seveda reagirali. 

V Saint-Denisu bo na tamkajšnjem stadionu tudi finalni obračun evropskega prvenstva Ker v Franciji po novembrskih dogodkih nihče ničesar ne prepušča naključju, so se oblasti seveda odločile mobilizirati službo za deminiranje, ki je z nadzorovano eksplozijo ugotovila, da je šlo za lažni alarm. Tekma se je zato po prvotnem sporedu odvila nemoteno.

"Bili smo obveščeni, da so našli dva nahrbtnika in da naj bi ju policija preiskovala," je dejal Niklas Bodell, švedski tiskovni posrednik pred tekmo, ki bi jo, če bi se grožnja izkazala za resnično morali prestaviti. 

"Izkazalo se je za lažni alarm, nič posebnega, prav tako nismo dobili nobenih groženj, tako da je bila situacija povsem nedramatična," je še povedal Bodell.

Stade de France je bil ena od tarč napadov 13. novembra lani, ko je v Parizu umrlo 137 ljudi. "Te grožnje se bodo nadaljevale še nekaj časa, ampak moramo storiti vse, da bo Euro 2016 velik uspeh," je pristavil francoski predsednik Francois Hollande  sedanjih izkušnjah sodeč bo to zelo težko, sploh če se bodo nadaljevali navijaški izgredi, ki so zaznamovali prvi tekmovalni konec tedna.