Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
13.06.2016 20:56:41
Deli članek:

Ruski politik: Huligani so opravili dobro delo

Reuters
Igor Lebedjev

Igor Lebedjev, član izvršnega odbora ruske nogometne zveze in nekdanji govornik ruskega parlamenta, si je privoščil neokusno izjavo, saj je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da so ruski huligani opravili dobro delo, ko so se stepli z Angleži. Incident se je zgodil na evropskem prvenstvu v Franciji.

»Ničesar slabega nisem videl v navijaškem pretepu. Nasprotno, naši fantje so opravili dobro delo. Kar tako nadaljujte,« je zapisal Lebedjev, sicer član ultranacionalistične politične stranke LDPR.

»Kar se je zgodilo v Marseillu in drugih francoskih mestih ni krivda navijačev, ampak gre za nesposobnost policije pri organizaciji takšnih dogodkov,« je nadaljeval Lebedjev.

Na dan tekme je Lebedjev v intervjuju za agencijo Life News prav tako razburil javnost, saj je dejal, da bi ruski športni minister Vitalij Mutko, če bi bil tam, stopil ob bok navijačev. »Verjamem, da bi Mutko, če bi bil med navijači na tribuni in ne bi bil javna osebnost, tudi sam pretepal angleške navijače, saj je provokacija prišla z njihove strani.«