Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.06.2016 16:02:34
Deli članek:

Iran svojega reprezentanta suspendiral zaradi bizarnega razloga

Reprezentant Irana je bil s strani iranske nogometne zveze suspendiran za obdobje šestih mesecev. Razlog? Ker je nosil rumene hlače!


Nogometna zveza Irana je s svojo novo strogo odločitvijo spet šokirala nogometni svet. Svojega reprezentanta in člana Persepolisa Sosho Makanija je namreč suspendirala za obdobje šestih mesecev, ker se je v javnosti pojavil v rumenih hlačah. Te so spominjale na znanega in priljubljenega risanega junaka Spužija Kvadratnika, vodstvu zveze pa se ta oprava ni zdela ravno primerna.

Novico so z mešanimi komentarji sprejeli celo tamkajšnji mediji, precej prahu pa je ta poteza dvignila tudi med uporabniki družabnih omrežij. Nekateri so tako celo hudomušno pristavili, da je Makani lahko vesel, da ga ni doletela smrtna kazen.

29-letni vratar tako v naslednjih šestih mesecih ne bo mogel obleči reprezentančnega dresa, prepoved nastopa pa ima tudi v domačem prvenstvu. Ni pa to prva nenavadna kazen za tega nogometaša. Makani je namreč v začetku leta polnil stolpce številnih medijev po vsem svetu, saj so ga oblasti priprle, ker se je v javnosti slikal z dvema dekletoma, ki nista nosili naglavnega pokrivala. Več o tem si lahko preberete v zgornji povezavi.