Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
23.05.2016 12:10:38
Deli članek:

Zbogom Louis, dobrodošel Jose

vszi

Tudi osvojitev FA pokala ga ni rešila, v ponedeljek okoli poldneva je Louis van Gaal dokončno postal bivši.

Besede so meso postale bi lahko zapisali. Dolgo se je govorilo, da so Nizozemcu na Old Traffordu štete ure, v ponedeljek okoli poldneva je prišla tudi uradna potrditev. Vsega dva dni po osvojitvi FA pokala je Manchester United van Gaalu pokazal vrata, plačal je davek slabih rezultatov v Premier ligi.

Prvi, če ne kar edini kandidat za Nizozemčevega naslednika pa Jose Mourinho. Guardiola in Mourinho v istem mestu. Pestro bo...

Nogometaši Uniteda so na sobotni finalni tekmi na londonskem Wembleyju po podaljšku premagali Crystal Palace z 2:1. Za United je to bil prvi pokal FA po letu 2004 in skupno 12. Z osvojeno pokalno lovoriko se Louis van Gaal poslavlja s trenerske klopi rdečih vragov, čeprav je imel z dvajsetkratnimi angleškimi prvaki pogodbo podpisano do konca prihodnje sezone. Manchester United bo, kot kaže, 64-letnemu Nizozemcu kot odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe izplačal pet milijonov funtov.

Guardian in Sky Sports sta že v nedeljo napovedala, da bosta Manchester United in Mourinho pogodbo podpisala že ta teden. Sky Sports je prišel do podatka, da bo v Anglijo v torek iz Kitajske pripotoval Mourinhov agent Jorge Mendes, na podlagi česa bi bilo mogoče z vso gotovostjo napovedati, da bodo pogajanja prešla v sklepno fazo.

Portugalec naj bi s klubom podpisal pogodbo za tri sezone, vredno 77 milijonov evrov, s čimer bi postal najbolje plačani nogometni trener v zgodovini.