Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.05.2016 10:41:53
Deli članek:

V Stožicah Dinamo, Crvena zvezda? Morda Celtic?

Nikola Miljković

Nogometaši, vodstvo in navijači Olimpije še vedno slavijo naslov državnega prvaka, misli vseh pa so že usmerjene v novo sezono, še posebej evropsko.

Kvalifikacije za ligo prvakov so pravzaprav pred vrati. Ljubljančani se bodo v tekmovanje vključili na drugi stopnici od štirih. Če bodo uspešni, si bodo zagotovili vsaj še štiri evropske tekme - neuspeh v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov jim namreč prinaša tolažilno nagrado v obliki 4. kroga kvalifikacij za ligo Europa.

V primeru, če bi Olimpija preskočila tudi 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov, bi si zagotovili evropsko jesen, saj bi bila tudi v primeru neuspešnega nastopa v 4. krogu kvalifikacij za ligo prvakov uvrščena v skupinski del lige Europa.

Olimpija v žrebu drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov ne bo nosilec, če pa bo uspešna, bo v žrebu tretjega kroga kvalifikacij od kluba, ki bi ga izločila, prevzela vlogo nosilca.

Mogoči tekmeci Olimpije v drugem krogu kvalifikacij so: Salzburg (Avt), Celtic (Ško), Apoel Nikozija (Cip), BATE Borisov (Blr), Legia Varšava (Pol), Dinamo Zagreb (Hrv), Ludogorec (Bol), FC København (Dan), Garabag Agdam (Aze), Rosenborg (Nor), Astana (Kaz), Skenderbeu (Alb), Crvena zvezda (Srb), Dinamo Tbilisi (Gru), FH Hafnarfjordur (Isl), Trenčin (Svk) in še en klub (moldavski Šerif, valižanski The New Saints ali luksemburški Dudelange).

Nikola Miljković


Časovnica
Okoli 10. junija - začetek priprav Olimpije
20. junija - žreb parov prvega in drugega kroga kvalifikacij lige prvakov
12. in 13. julija - prve tekme drugega kroga kvalifikacij lige prvakov
15. julija - žreb parov tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov
16. julija - začetek prve lige 2016/17
19. in 20. julija - povratne tekme drugega kroga kvalifikacij lige prvakov