oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ro
ro
0 22.05.2016 21:25:25

So koprski navijači po vzoru Viol res želeli sprožiti nemir?

Grega Wernig
Med sobotnim dvobojem poostreni varnostni ukrepi na Bonifiki.

Tekma med Koprom in Zavrčem na Bonifiki, na kateri si je zasedba z Obale z zmago 1:0 zagotovila obstanek med elito, je imela tudi zanimivo predigro in nato tudi nadaljevanje. Kriva so nesoglasja med vodilnimi možmi koprskega prvoligaša in skupino navijačev.


"Vodstvo kluba se je zaradi vse glasnejših govoric, da želijo nekateri navijači po vzoru mariborskih Viol na tekmi proti Zavrču sprožiti huliganske nemire, odločilo pravočasno ukrepati," so v pričakovanju dvoboja zapisali na spletni strani ekoper.si in dodali, da bo na stadionu več varnostnikov, da bo nadzor poostren, hkrati je klub preklical napovedan prost vstop za vse gledalce. Režim je bil takšen kot na preteklih preizkušnjah, brezplačen ogled je bil omogočen le imetnikom letnega abonmaja.

Kljub pomembnosti obračuna obisk ni bil nič posebnega. Zbralo se je okrog 500 gledalcev in naposled kakršnegakoli incidenta ni bilo, toda napetosti vendarle ni manjkalo. Vsi namreč niso smeli na stadion, okrog 30 domačih navijačev je ostalo pred zaprtimi vrati. Oziroma člani navijaške skupine Tifozi, ki so se po dolgem času znova zbrali, a jim je vodstvo kluba preprečilo vstop na tribune. O tem, zakaj, lahko le predvidevamo, a dejstvo je, da z vodilnimi možmi kozlov niso na isti valovni dolžini, zato so svoje mnenje izrazili izven stadiona. Z žaljivkami na račun uprave in pozivom k odstopu, še več podrobnosti razkrivamo v ponedeljkovi tiskani izdaji Ekipe SN.

Značke: koper, tifozi, viole

Članki iz rubrike