Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 10:54:25
Deli članek:

Ibrahimovićevo slovo: kraljevski prihod na igrišče in edinstven odhod z njega (video)

Zlatan Ibrahimović je odigral svojo zadnjo tekmo na stadionu Parc des Princes in poskrbel za prizore brez primere.

V petek je uradno potrdil, da se poslavlja od PSG-ja, v soboto pa je odigral edinstveno poslovilno tekmo. Ne sicer še povsem zadnjo, kajti prihodnji konec tedna ga čaka finale francoskega pokala, zato pa zadnjo na domačem stadionu in zadnjo v francoskem prvenstvu. Vse ceremonije so zato izvedli na njej. In kakšne ceremonije so to bile!

Zlatan je na igrišče prišel kot zadnji in popolnoma sam. Ob stoječih ovacijah se je sprehodil skozi postavljen špalir, kulisa na tribunah je bila nekaj posebnega, ozračje prav tako. Do naslednjih ovacij je prišlo v 10. minuti, torej v minuti, ki ponazarja številko na Švedovem dresu. Toda vrhunec je šele sledil.

Po številnih zapravljenih priložnostih na srečanju z Nantesom, ki se je končalo z izidom 4:0, je Ibra malo pred koncem vendarle zadel in dosegel svoj 38. (rekordni) ligaški zadetek v sezoni. Kmalu za tem pa je odšel z igrišča na način, na kakršnega ni odšel še nihče pred njim in ki se je požvižgal na vsa pravila.

K njemu na igrišče sta pritekla sinova in ga ob novih ovacijah pospremila na klop, najbolj neprecenljivi pa sta bila njuna dresa. Eden je nosil dres s številko 10 in napisom King (torej kralj), drugi pa dres s številko 10 in napisom Legend (torej legenda). Zakaj? Odgovor zagotovo poznate.

"Prišel sem kot kralj, odšel bom kot legenda," je v petek v povsem svojem slogu sporočil Zlatan in še enkrat dvignil ogromno prahu. S potezo na tekmi ga je dvignil še več, a to je pač on. Ob posnetkih, ki vam jih ponujamo, pa so ekstremna čustva zagotovljena; bodisi pozitivna bodisi negativna.