Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.05.2016 13:15:16
Deli članek:

Fenomen: Pri 19 letih osvojil tri od petih najmočnejših evropskih lig

Bayern ima v svojih vrstah prav posebnega mladeniča.

Kingsley Coman je 19-letni francoski nogometni reprezentant, ki se lahko pohvali s prav posebnim dosežkom. V zadnjih treh sezonah je s klubi v Franciji, Italiji in Nemčiji osvojil tri naslove državnega prvaka.

Otrok pariškega PSG-ja je v sezoni 2012/13 dobil priložnost za igranje v članski konkurenci, s 16 leti pa je postal najmlajši debitant francoskega serijskega zmagovalca. Kljub temu, da je v domačem prvenstvu v tej sezoni nastopil le na eni tekmi, pa se med nogometaši, ki so PSG-ju pomagali do naslova, omenja tudi njegovo ime.

V naslednji sezoni je dobil nekaj več priložnosti in s PSG-jem ubranil naslov francoskega prvaka, po koncu te sezone pa mu je pogodba s pariškim velikanom potekla. Preselil se je k Juventusu, v sezoni 2014/15 v serie A nastopil na 15 tekmah in bil spet med tistimi, ki so klubu iz Torina pomagali do naslova italijanskega prvaka.

Toda v Italiji se ni dolgo zadržal, saj ga je pred začetkom letošnje sezone Juventus posodil Bayernu. Pod vodstvom Pepa Guardiola je postal eden ključnih členov bavarske ekipe, s katero si je včeraj zagotovil še naslov nemškega prvaka. Pri Bayernu naj bi ostal še prihodnjo sezono, nato pa ga lahko nemški velikan za 21 milijonov evrov tudi odkupi.

Z dobrimi igrami si je Coman prislužil tudi svoje mesto v reprezentanci Francije, ki bo letos na domačih tleh naskakovala naslov evropskega prvaka, poleg tega pa se lahko pohvali še z osvojenim francoskim pokalom, italijanskim pokalom in italijanskim superpokalom. Ni slabo, za 19-letnega fanta ...