Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
29.04.2016 14:47:16
Deli članek:

Arsene Wenger je našel krivca za novo spodletelo sezono

Reuters

Arsenal je imel letos izjemno priložnost, da osvoji naslov angleškega prvaka, a to jim še enkrat več ni uspelo. Krivec za to so, po besedah Arsena Wengerja, navijači.

Še tri tekme so do konca angleškega prvenstva, jasno pa je že, da se bodo topničarji tudi tokrat borili le za tretje mesto, čeprav je ogroženo tudi njihovo trenutno četrto. Pred tekmo z Norwichem je trener Arsene Wenger spregovoril tudi o tem, kaj oziroma kdo je kriv za to, da Arsenal letos ni uvrščen višje. "Prvenstvo smo izgubili doma proti manjšim klubom, toda vedeti morate, da na domačem stadionu igramo v zelo zahtevnih okoliščinah," se je neposredno navezal na nezadovoljne navijače, ki vedno glasneje zahtevajo njegov odstop in nadaljeval: "Če bi upoštevali le gostujoče tekme, bi postali prvaki. Ta klub ima posebne vrednote in edina pot do uspeha tega kluba je to, da stopimo skupaj. Brez tega ni uspeha."

Arsenal je trenutno na četrtem mestu s 64 točkami, ravno toliko jih ima na tretjem tudi Manchester City, ekipi se bosta na medsebojni tekmi pomerili 7. maja, na petem mestu pa jih ima Manchester United ob tekmi manj 59.