Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2016 17:21:16
Deli članek:

De Jongova brutalnost spet kaznovana samo z rumenim kartonom (video)

vszi

V nogometnem svetu je kar nekaj fantov, ki veljajo za precej grobe. Med slednje sodi tudi nizozemski vezist Nigel De Jong ...

Enaintridesetletnik je prve nogometne korake naredil v Ajaxu, iz katerega ga je nato pot vodila v Hamburg, Manchester City in Milan, januarja letos pa se je odločil za odhod v ZDA. Tam se je za sodelovanje dogovoril z Los Angeles Galaxyjem.

Že v preteklosti je nase večkrat opozoril z različnimi grobimi prekrški, še posebej je v spominu ostal tisti v finalu svetovnega prvenstva pred skoraj šestimi leti, ko je s pravim kung fu udarcem pokosil Xabija Alonsa. Čeprav je večina mislila, da bi moral dobiti neposredni rdeči karton, ga je angleški delivec pravice Howard Webb na vsesplošno začudenje dobesedno 'nagradil' samo z rumenim.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi tokrat. V dvoboju Los Angelesa in Portlanda je brutalno ustavil Darlingtona Nagbeja, ki so ga morali zaradi poškodbe gležnja z igrišča odpeljati v invalidskem vozičku. Podobno kot pred dobrimi petimi leti pa je vnovič prejel samo rumeni karton.

Po tekmi se je Nizozemec za grd prekršek sicer opravičil: "Nikoli ne želiš nikogar poškodovati, tako je bilo tudi ob tem prekršku. Fantu se res iskreno opravičujem. Nikakor nisem želel narediti prekrška, a se je zgodilo, kar se je. Malo sem zadel žogo, na žalost pa tudi njegov gleženj. Upam, da ni prehudo. Gre za mladega fanta, odličnega igralca, toda tak je nogomet. Včasih greš v dvoboj prečvrsto, včasih premehko, toda nikakor ni bila moja namera, da bi ga poškodoval."