Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.04.2016 10:25:29
Deli članek:

Enrique: Real ima dovolj kvalitete, ampak mi smo bili boljši

Reuters

Barcelona je pred obračunom z Realom odigrala 39 tekem brez poraza, izjemen niz pa se je končal ravno na el clasicu pred skoraj 100.000 domačimi navijači.

Barcelona je boleč poraz doživela ravno na tekmi z gorečim tekmecem. Madridski Real je po zaslugi Cristiana Ronalda, ki je z igralcem manj v 83. minuti zadel za končnih 2:1, prekinil dolg niz katalonskega velikana brez poraza. Ta je trajal kar 39 tekem, do izenačenja svetovnega rekorda, ki si ga s 43 zaporednimi tekmami brez poraza lasti Juventus, pa so nogometašem Barcelone tako zmanjkale štiri tekme.

Če je poraz prizadel številne navijače blaugrane, pa ga je povsem drugače doživel trener katalonskega ponosa. "Ta tekma za mene ne obstaja več. Prav nič me ne boli. Za nami je dolg niz brez poraza, iz tega neuspeha pa se bomo veliko naučili. Zadovoljen sem nad odnosom igralcev, ne pa z rezultatom, saj bi lahko zlahka slavili," je uvodoma dejal trener Barcelone Luis Enrique.

"Upam, da bo to osamljen primer, in verjamem, da bomo do konca sezone ohranili konstantnost. Real je bil v drugem polčasu prikovan na svojo polovico, skušali smo se pa izogniti nevarnim protinapadom. Gol Benzemaja nas je zmedel. Real premore dovolj kvalitete, da lahko igra, ampak mi smo bili boljši. Kakorkoli že, nogomet je zapletena zadeva," je zaključil nekdanji nogometaš madridskega Reala in Barcelone.