Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.04.2016 08:44:58
Deli članek:

Zidane: Nekaj najboljšega je, ko se tako borijo za svojega prijatelja

Sobotni el clasico je postregel s preobratom, v katerem so se zmage na Camp Nouu veselili Madridčani, na svoje varovance pa je bil zelo ponosen tudi trener Zinedine Zidane.

Včerajšnja tekma vseh tekem, na kateri sta se pomerila Barcelona in Real Madrid, je zaznamoval Johan Cruyff in zmaga Reala. To je bila prva tekma Barcelone po smrti legendarnega nizozemskega nogometaša, ki je nekaj let nosil tudi dres blaugrane. Prav njemu so se poklonili vsi gledalci, poleg tega so se mu z napisom "Hvala Johan" na dresih poklonili tudi nogometaši.

Toda popoln praznik so pokvarili gostje, ki so zaostanek z 0:1 spremenili v zmago z 2:1. "Z vsem sem zadovoljen, ne samo z izidom. Najprej smo se malce mučili, ampak to je nekaj povsem normalnega, saj smo igrali na zahtevnem terenu. Tukaj ni lahko igrati in zelo sem ponosen na igralce," je bil zmage vesel trener Reala Zinedine Zidane.

Nekdanji francoski nogometaš se je pridružil Carlosu Queirozu in Berndu Schusterju, ki sta na svojem debiju v vlogi trenerja na el clasicu slavila zmago, ta zanimiv podatek pa ni prav nič ganil Francoza. "To je derbi, ki pa še zmeraj prinese le tri točke. Všeč so mi bili moji igralci. Nekaj najboljšega je to, ko jih vidim tako skupaj in ko se prav vsak bori za svojega prijatelja in trenerja."