Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.03.2016 22:38:23
Deli članek:

Messi s kopačkami (menda) hudo užalil Egipčane (video)

reuters

Najboljši nogometaš na svetu svetu je na gostovanju v oddaji na eni izmed egiptovskih televizijskih postaj podaril svojo nogometno obutev in povzročil pravi kaos.

Lionel Messi je nič hudega sluteč gostoval v eni od oddaj egiptovske televizijske postaje MBC, v kateri je v dobrodelne namene podaril svoje kopačke, kar je povzročilo pravi kaos in obilo razburjenja. Čevelj, še zlasti podplat, namreč v muslimanskem svetu velja za nekaj nečistega. Član parlamenta Said Hasasin je prepričan, da jih je argentinski velemojster na tak način užalil. "V zadnjih sedem tisoč letih Egipčanov nihče ni tako užalil, tako ponižal," je na gostovanju v neki drugi oddaji poudaril Said Hasasin, ki je šel tako daleč, da je sezul svoj čevelj in dejal, da bi ga rad poklonil Argentincem. "Zadel bom Messija s tem čevljem. To je moj čevelj in doniram ga Argentini." V oddajo se je vključil tudi predstavnik Nogometne zveze Egipta Azmy Megahed, ki je najprej poudaril, "da 'siromašni' Egipčani Messija ne potrebujejo," a to še ni bilo vse. "Zmeden sem. Če nas je hotel užaliti, potem menim, da si mora te kopačke nadeti na glavo. In na glave tistih, ki ga podpirajo."

Nekdanji egiptovski reprezentant Mido umirja žogo: "Največje bogastvo pisatelja je njegovo pero, za nogometaš so to kopačke. Upam, da zdaj lahko prenehamo delati probleme okrog ničesar." 

Odzvala se je tudi voditeljica oddaje Mona El-Sharkawy, ki je pojasnila, da je šlo za nesporazum: "Goste naše oddaje vedno prosimo, da nam podarijo manjši spominek, ki bi ga pozneje ponudili na dražbi. Osupla sem zaradi zadnjih dogodkov. Messi nikoli ni rekel, da bo svoje kopačke namenil v dobrodelne namene."