Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2016 19:22:37
Deli članek:

Navijači poniževali berače, predsednik kluba se je odzval navdušujoče (video)

Evropo so obkrožili gnusni posnetki nizozemskih gostov Madrida, ki pa pa bodo za svoja dejanja očitno morali plačati.

Kot gotovo veste, je madridski Atletico našega Jana Oblaka na povratni tekmi osmine finala lige prvakov po streljanju enajstmetrovk (obe srečanji sta se končali z izidom 0:0) premagal PSV, dan po obračunu na stadionu Vicente Calderon pa je skoraj več govora o obnašanju navijačev.

V javnost so namreč prišli posnetki skupine privržencev PSV-ja, ki se je pred tekmo na glavnem madridskem trgu zabavala tako, da je beračem metala kovance, kot bi golobom metala koruzo. Nesrečniki so denar hiteli pobirat, Nizozemci so s početjem nadaljevali, posnetki pa so osupnili špansko, nizozemsko in nasploh evropsko javnost.

Španci so zahtevali kazen za gnusne posameznike, mnogi Nizozemci so se jim pridružili, njihovo prošnjo pa je uslišal predsednik PSV-ja Toon Gerbrands. Ta je zaradi edinstvenega incidenta celo spregovoril v živem nagovoru po televiziji in bil pri tem nadvse oster ter odločen.

"Ti ljudje ne smejo predstavljati našega kluba, ti ljudje vanj ne sodijo. Imamo vrednote, ki nam pomenijo več kot karkoli. Naredili bomo vse za to, da bi identificirali vse krivce, jih ostro kaznovali na klubski ravni in skušali doseči tudi kazni na civilni. Zelo me je sram, kaj takega se ne bi smelo zgoditi," je s svojim odzivom ganil in navdušil.