Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.03.2016 11:21:18
Deli članek:

Nekdanji nogometaš Crvene zvezde izginil z obličja Zemlje

Reuters

Nekdaj je bil ljubljenec navijačev Crvene zvezde, danes pa nihče ne ve, kje se nahaja.

Mohammed-Awal Issah je v Crveno zvezdo prišel leta 2009 in tam ostal do leta 2011, ljubljenec Delij pa je postal predvsem zato, ker se je v dveh letih, ki jih je preživel pri beograjskem velikanu, izkazal predvsem  s svojo izjemno borbeno igro, v dveh letih pa se je naučil tudi srbskega jezika. 

K rdeče-belim je prišel iz južnoafriškega kluba AmaZulu, po epizodi v Beogradu pa je odšel najprej k norveškemu Rosenborgu, nazadnje pa je znova igral za AmaZulu. 

Novembra 2013 je samovoljno zapustil južnoafriški klub, čeprav bi moral tam ostati do junija 2016, zato so ga v vodstvu njegovega delodajalca prijavili Fifi. AmaZulu je primer dobil, Issah bi moral klubu izplačati 1,7 milijona evrov odškodnine, toda ko bi moral plačati, je 29-letni vezist enostavno izginil iz obličja Zemlje.

Issaha so neuspešno iskali tako Fifa kot nogometni zvezi Južne Afrike in Gane, toda ganski vezist že več kot dve leti nima stalnega prebivališča.

Bojda se je nekdanji nogometaš Crvene zvezde skril v severni del Cipra, ki je pod oblastjo Turkov in kjer Fifa nima pooblastil. Tam naj bi Issah igral nogomet in treniral mlade Turke.

Južnoafriški klub je suspendiral Issaha in v primeru, da kateri klub z njim podpiše pogodbo, bi moral plačati milijonsko odškodnino.