Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2016 22:43:48
Deli članek:

Zlatan je postavil piko na i

Reuters

Znana je polovica četrtfinalistov nogometne lige prvakov. Wolfsburgu in Real Madridu sta se danes pridružila Benfica ter Paris St. Germain. Francozi so izločili Chelsea s skupnim izidom 4:2, Benfica pa je bila s 3:1 boljša od Zenita.

Na obeh prizoriščih so na povratnih tekmah slavili gostitelji in oboji z 2:1. Portugalci v Rusiji, Parižani pa sredi Londona.

PSG je tako drugo leto zapored izločil Chelsea in lahko zdaj v miru čaka na žreb četrtfinalnih parov, ki bo 18. marca v Zürichu. Prvi zadetek je dosegel Adrien Rabiot v 16. minuti, drugega Zlatan Ibrahimović (67.), vmes pa je za Londončane izenačil Diego Costa (27.).

Benfica je podobno kot pred tremi tedni do uspeha prišla v zadnjih minutah; tedaj je edini zadetek dosegla v 91. minuti, tokrat pa je zabila v 85. in 96. Najprej je bil natančen Nicolas Gaitan, nato pa Taliska. Tako so izničili vodstvo Zenita oziroma zadetek Hulka iz 69. minute.

Reuters

Pred Benfico, ki se je med osem prebila prvič po letu 2012, in PSG, ki mu je to uspelo četrtič v nizu, sta si mesto v četrtfinalu zagotovila Real Madrid, ki je s 4:0 izločil Romo, ter Wolfsburg, ki je bil s 4:2 boljši od Genta.

Preostale povratne tekme osmine finala so na sporedu naslednji teden; Atletico Madrid - PSV Eindhoven, Manchester City - Dinamo Kijev, Bayern München - Juventus Torino in Barcelona - Arsenal.